Så ufattelig trist!

Jeg leste på bloggen til min venninne, June Mariann, nå (www.junemariann.blogg.no) og hun har skrevet et innlegg om "Den usynlige".. Jeg har nå lest den triste historien og grått mange tårer! Det må være grusomt å være så alene her i verden!

Les denne:
http://www.dagbladet.no/2010/01/26/magasinet/ensomhet/familie/dod/10105099/,
men vær forberedt med papirlommetørkler, for dette er trist lesning!!

Det er trist hvor lite mange bryr seg om sine medmennesker, mennesker man kanskje ser flere ganger i uka, men som man aldri legger noe merke til, eller som man ikke gidder å ense.. Hva har skjedd med verden når sånt som dette kan skje? Hvem har ansvaret? Noen burde vel ha hjulpet?

Jeg blir full av spørsmål nå..

Tenk hvis det var deg.. Ingen vil dø i ensomhet! Tenk om ingen kom i begravelsen din når du dør..

Dette bør være en tankevekker for de aller fleste!
Ta vare på medmenneskene dine, og gjør en god gjerning så ofte du kan!
Kanskje det holder å smile og si hei til et ensomt menneske du ser ved jevne mellomrom?

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen!
Kategori:Blogg    Dato:27.jan.2010   Kl:02:39    Ingen kommentarer

Dagen i dag og elgtanker, ja jeg tenker mye på elg!

Det har blitt litt lite blogging i det siste, jeg har rett og slett ikke hatt noe å blogge om..

Hadde besøk av naboen i går, har ikke sett henne på flere måneder.. Er litt ille, for hun er den nærmeste naboen vår! Men det var kjempekoselig å prate med henne igjen, og vi bestemte oss for at vi skulle gå tur sammen i dag!

Etter at Sofie hadde spist grøten sin, kledde jeg på henne ullklær fra topp til tå og la henne i vognbagen, for vi skulle trille tur her hjemme for første gang! Det må legges til for de som ikke vet det, at vi bor langs en ganske traffikert vei som er ganske smal, og jeg må gå langs denne veien for å komme til et sted hvor det er litt mer "barnevogn-vennlig".. Syns mye av vitsen med å gå tur forsvinner hvis man MÅ kjøre et annet sted for å kunne gå tur..

Uansett, Sofie og jeg gikk bort til Karin og Kira (hunden til nabo'n) og vi gikk en tur på nesten halvannen time! I ca 10 minus! Var kaldt, men veldig deilig også!

Vi så MASSE spor etter elg, for det er utrolig mye elg her!! Vi har elgspor i hagen også, og det syns jeg er uggent!! Jeg er LIVREDD for elg, og hvis jeg møter på en elg, face to face, så tror jeg at jeg kommer til å pisse på meg eller kanskje til og med falle død om!! Har jeg nevnt at jeg virkelig er redd for elg?! Haha!Det er veldig pent her nå! Vi får vel kjøpe oss ski til neste år, vi har faktisk skiløyper 5 minutter hjemmefra!
Det er skiløype bl.a midt over dette jordet..Ser dere de sporene nederst på bildet? Kanskje det er en elg som har gått der?! *Grøss*Kira var veldig fornøyd med å gå tur, var jo så spennende med alle de elg- og rådyrsporene!! Og jeg må nevne det: herregud, så mye gul snø det var bortover veien vi gikk på! Karin sa når Kira løp sikk-sakk bortover veien for å lukte på alt: "Kira må lese avisa!" Hehe! Viktig å holde seg oppdatert!
Mellom de grantrærne og de strømmastene er huset vårt, kan så vidt skimte det..Her ligger Sofie og koser seg i vogna si! Så blid og fornøyd da!

Nå som jeg har funnet ut at det faktisk går an å gå tur her i nabolaget, så må jeg vel faktisk gå noen turer også.. Jeg kan innrømme at jeg er ganske lat.. Enkelte ganger er det så tiltak å komme seg ut, og når jeg er litt tiltaksløs for tiden, så blir det til at vi sitter her hjemme..
Også er det denne elgen igjen da! Syns det er litt skummelt å tenke på, for hva hvis Sofie og jeg er ute å går tur alene, og vi møter på en elg?? Hva i svarte skal jeg gjøre da? Funker dårlig å legge meg ned og spille død, og ikke kommer jeg til å tørre å snu ryggen til den og gå vekk heller! Tror nok jeg må rygge vekk fra elgen og bare håpe at det ikke kommer en til bak meg! Haha!
Hvis noen har noen bra tips til hva man bør gjøre hvis man møter på elg, så mottas det med takk! Husk at jeg mest sannsynlig kommer til å ha med barnevogn, så f.eks å klarte opp i ett tre eller no lignende vil funke dårlig.. Haha!
Kategori:Hverdag    Dato:27.jan.2010   Kl:01:34    Ingen kommentarer

22.jan.2010

Det har vært litt stille på meg i det siste.. Har hatt en del annet å gjøre..

Vi driver å ordner rommet til Sofie, og i går fikk jeg skrudd sammen bokhylla og lekeopppbevaringa hennes, og vi satte kommoden hennes inn på rommet!
Det var så moro å sette tingene til lille frøkna vår inn i bokhylla!
Gleder meg til å ordne ferdig rommet, til å henge opp bilder og alt det andre hun skal ha der inne!

Jeg både gleder og gruer meg til hun snart skal sove på eget rom for første gang!
Det sies at både foreldrene og barnet får bedre nattesøvn når de sover på egne rom (riktignok etter at barnet har blitt en viss alder).. Jeg må si at jeg gleder meg litt til å kunne lese på senga før jeg sovner, det kan jeg ikke gjøre nå, for Sofie våkner av lyset, og jeg vil ikke vekke henne bare fordi jeg har lyst til å lese!
Jeg har 6 Nemi-blader (jeg elsker Nemi!) som ligger i nattbordet og venter på meg, men de får ligge der litt til, rommet er ikke helt ferdig enda! :o)

Ha en god natt!
Kategori:Hverdag    Dato:22.jan.2010   Kl:01:37    Ingen kommentarer

Utfordring!

Jeg har blitt utfordret!

Utfordringen er:

1. Gå inn i bildemappa di

2. Velg den 6. mappen

3. Finn det 6. bildet

4. Sett inn bildet på bloggen og skriv litt om det

5. Gi utfordringen videre til 6 andreDette er da det sjette bildet i den sjette mappen min!

Jeg var med JM på 80's party, og vi hadde det ufattelig moro!!
Det var første gangen jeg var på fylla sammen med JM..

Gleder meg VELDIG til neste gang vi får det så morsomt igjen, vennen!!

Så skal jeg gi denne utfordringen videre til 6 stk, men nå har det seg sånn at de aller fleste jeg kjenner har allerede fått denne utfordringen! Så hvis du leser dette, og ikke har fått den tidligere, så er denne utfordringen til deg!
Kategori:Blogg    Dato:22.jan.2010   Kl:01:17    2 kommentarer

"I make shit happen"

I dag hadde Sofie på seg en body som pappa'n hennes har kjøpt!

Kategori:Sofie    Dato:18.jan.2010   Kl:23:10    5 kommentarer

18.jan.2010

Jeg har vært ganske sliten de siste dagene, er ikke helt i form.. Og det hjelper ikke at vi fartet rundt på torsdag, fredag, lørdag og søndag! Merket på Sofie i dag at det ikke var veldig heldig, for vi har ikke fått fulgt rutinene våre de siste dagene, og la blir lille frøken fort litt grinete.. Så i dag har Sofie og jeg bare vært hjemme og prøvd å slappe av, men Sofie nektet å sove på dagen i dag, så her har vi hatt det gøy!

I går var vi på besøk hos foreldra mine, pappa har hatt bursdag!

Her er et bilde av Sofie fra i går!Er hun ikke fin?
Kategori:Hverdag    Dato:18.jan.2010   Kl:22:55    Én kommentar

Hvorfor??

Dagen i dag startet bra, litt stress for vi "fikk lov av sjefen" å sove til klokka 10, og vi skulle egentlig være i Hamar rundt 13-14-tida.. Det rakk vi ikke da, men var ikke så veldig farlig, vi skulle "bare" på besøk til den yngste søstra til Roald..

Men hva tenker enkelte mennesker med?? Tenker de overhodet??

Vi tok av sko og jakker, og gikk inn i stua, og det første svigerinna mi spør meg om er "er du gravid igjen?"!! "Nei, ser det sånn ut?", svarte jeg.. Fikk ikke no svar på den, men trengte heller ikke det..

Jeg ble rett og slett lei meg! De siste ukene har jeg kuttet ut snop og brus og jeg har spist sunnere.. Var faktisk nesten litt fornøyd, for jeg har gått ned litt.. Og så kommer sånne kommentarer!!

Tidligere har svigermor kommentert vekta mi, og når jeg sa ifra til henne at jeg ikke ville ha noen flere slike kommentarer, så mente hun at hun aldri hadde sagt noe sånt til meg! Hun hadde til og med dratt fram en sånn gammel "legebok" hvor det var et skjema med høyde og vekt, og ifølge den konkludere hun at jeg veide for mye.. Jeg veide ca 65 kg og er 167 cm høy, så så ille var det strengt tatt ikke! Vil ikke si at jeg var overvektig akkurat! Jeg har forsåvidt alltid hatt litt "valpefett", men jeg brukte str. 38 og M i klær, men slik svigermor snakka skulle en tro jeg brukte str. telt!!

Et par måneder etter fødselen prøvde jeg å få på meg et par jeans som jeg var veldig glad i tidligere, og jeg fikk neeesten igjen knappen.. Var ganske fornøyd med det! Så dro vi til den eldstre søstra til Roald, og det første hun sa når vi kom var "det er ikke bare jeg som har mage, nei!"!

Så nå har altså svigermor og begge svigerinnene mine kommentert vekta mi, og jeg har blitt like lei meg hver gang! Vekta mi er faktisk et ganske sårt tema for meg, for jeg vil gjerne tilbake der jeg var når jeg møtte min kjære, før jeg slutta og røyke, og før jeg "mistet" jobben min..

Jeg er veldig glad i svigerfamilien min, men enkelte ganger bruker de ikke de små grå, og åpner kjeften når de burde holdt den lukket! Kanskje jeg skal ta med meg gaffatape neste gang? Kanskje de tar hintet??

Kategori:Familie    Dato:17.jan.2010   Kl:00:02    Ingen kommentarer

Dagen i dag og altfor mange tanker..

Tidligere i dag hentet Sofie og jeg Anniken og Leon, vi skulle en liten tur på Eurosenteret på Vormsund og hamstre barnemat! Ica har 10 kronerstilbud på blant annet NaturNes barnemat, og med tanke på at de egentlig koster mellom 43 og 48 kroner, så er det utrolig billig!! Og dét liker vi!!
Så løp jeg en tur innom Kiwi og dro med meg to esker med Libero-bleier til 93.80 pr. stk. Så da betalte jeg for to bleiepakker og fikk fire stk! Jeg liker å spare penger!

Etterpå dro vi hjem til Anniken og skravla! Alltid koselig å sitte å prate om alt og ingenting!

Når jeg kom hjem, begynte jeg å tenke, og det ender som regel ikke bra.. Jeg tenker til tider altfor mye.. Har litt mange tanker og bekymringer for tiden, og da er det som regel alltid litt økonomi som er hovedbekymringen..

Jeg var på attføring når jeg ble gravid (heldigvis med sykepenger, så jeg hadde krav på foreldrepenger), og i mai 09 pauset vi attføringa fordi jeg var ferdig med tiltaket mitt (som da var CE-sertifikat) og Sofie skulle komme snart, og nå lurer jeg fælt på hva jeg skal gjøre.. Skal jeg begynne på attføring igjen og gå ned i "lønn", men få muligheten til å ta en gradvis overgang til arbeidslivet, eller skal jeg prøve å gå ut i ordinær arbeid, få bedre lønn og satse på at ryggen holder? Tingen er at hvis ryggen streiker, og jeg blir sykemeldt før det har gått et halvt år, så har jeg ikke krav på sykepenger, og da sliter vi! Er avhengig av at jeg har inntekt.. Og i august skal Sofie begynne i barnehage, og da blir det enda mer utgifter! Men jeg vet at det ordner seg alltids, det er bare snakk om prioriteringer..

Nei, nå vil jeg ikke tenke mer på det! Da får jeg ikke sove i natt!

I morgen er det fredag allerede, ukene går så fort! Tenker med gru på at Sofie nærmer seg et halvt år, og at jeg snart ikke får være hjemme sammen med henne lenger.. Liker ikke den tanken heller!

Noen dager blir det litt FOR mye tenking her.. I dag er en slik dag..

Satser på at det blir bedre i morgen!

Kategori:Hverdag    Dato:14.jan.2010   Kl:23:55    Ingen kommentarer

Jeg må bare dele denne med dere!

Jeg har fulgt en blogg i en god stund nå, og jeg har fått utrolig mange gode lattere!! Hun som skriver denne bloggen skriver utrolig bra, og jeg kan liksom se for meg diverse situasjoner.. Anbefaler alle å ta en titt på:

Kategori:Diverse festligheter    Dato:13.jan.2010   Kl:23:46    Ingen kommentarer

Litt diverse om alt mulig..

Et lite innlegg før jeg skal legge meg.. Jeg er nødt til å begynne å legge meg tidligere, for jeg er stuptrøtt når jeg står opp! Jeg er igrunn ganske bortskjemt, for Sofie legger seg 18.30 og våkner igjen rundt 8 på morgenen, og da vil hun bare ha smokken, og så sover hun i nesten én time til! Så jeg er utrolig heldig som har en datter med et såå godt sovehjerte! Men nå er det altså på tide at jeg legger meg tidsnok til at jeg også får nok søvn, for det er bare min egen feil!

I dag har vi bare vært hjemme og kost oss, Sofie og jeg.. Roald kom en liten tur hjem etter jobb for å spise middag, og så dro han avgårde igjen for å skru på rallycrossbilen til nevøen.. Guttene møtes hver onsdag for å skru, skulle ønske jeg hadde en fast dag i uken hvor jeg kom meg ut og møtte folk.. Det er ganske stusselig å sitte her dag ut og dag inn, men sånn er det når man flytter fra alle man kjenner og ut i ødemarka, eller bygda, som de sier her.. Jeg har to venninner jeg ser regelmessig som bor her i området, resten av de jeg kjenner her oppe ser jeg ikke så ofte, dessverre.. Jeg håper å bli kjent med flere når jeg begynner å jobbe og kanskje via barnehagen også når Sofie skal begynne der..

I morgen skal Sofie og jeg besøke Anniken og Leon, og det gleder jeg meg til! Er veldig glad jeg har blitt kjent med Anniken, og hun er den eneste jeg kjenner her opp som også har barn.. Leon er 2 uker eldre enn Sofie.. Skal bli litt godt å komme seg litt ut og vekk.. Slippe å tenke på alt jeg skal og vil gjøre her hjemme..

Håper alle har hatt en fin dag, og ønsker alle en god natt!

Kategori:Hverdag    Dato:13.jan.2010   Kl:23:36    Én kommentar

Litt diverse

Jeg må si jeg koser meg mye om dagen! Sofie er en skikkelig kosejente, og det er så koselig å sitte sammen med lille jenta mi og se på tv eller å ligge på gulvet og leke med henne!

Siden det er så kaldt, så vil jeg ikke ta med Sofie ut så sant jeg ikke må, så litt før klokka 20 dro jeg en liten tur ut for å hente Liberoklubben-pakke til Sofie og for å handle litt mat.. Det er litt rart, for jeg er vant til at kjøpesentere stenger klokka 20, men her er de åpne til 21! Og nesten alle matbutikkene er åpne til enten 22 eller 23.. Jeg er glad jeg ikke jobber i en matbutikk, gitt! Men det er veldig praktisk for meg, for da slipper jeg å pakke med meg masse ting, kle på Sofie og stresse rundt.. Og alle utflukter med Sofie må planlegges! Det var igrunn lettere når hun bare fikk melk, for det var liksom så lettvindt.. Men Sofie får flaske med melk til frokost, grøt til lunsj, middagsglass til middag og flaske til kvelds.. Så når vi skal ut, så er det gjerne et "fast føde-måltid" som frøkna skal ha i løpet av turen, og det er ikke gjort i en fei.. Blir noen ganger mye klin også..

Her i huset er alt rutiner nå, og det vil det fortsette å være i mange år framover, forhåpentligvis! Jeg har lyst på tre barn tilsammen, kanskje fire.. Må vel legge til at Roald ønsket seg to barn tidligere, men jeg har fått øket det til tre.. Nå prøver jeg meg på et fjerde.. Hehe! Jeg vil gjerne ha tre egne og kanskje adoptere ett barn, men da vil jeg gjerne adoptere et barn fra utlandet, et barn som kanskje ikke hadde hatt en mulighet til et godt liv i hjemlandet sitt.. Så vi får se hva som skjer.. Jeg har mange drømmer og tanker!

Stort mer enn den handleturen har jeg ikke fått gjort i dag, bortsett fra å prate MYE i telefonen!! Enkelte dager er det såvidt jeg får en melding, men i dag har tre venninner ringt meg! :o)

Når jeg møtte Roald så "pratet" vi med hverandre så og si hele arbeidsdagen!! Begge hadde handsfree, og så kjørte vi rundt og hørte på at den andre leverte varer.. Hehe! Vi har en litt intern humor, og syntes det var urfestlig å få den andre til å drite seg ut, og jeg husker en gang jeg gikk inn til en kunde, og når jeg lukket opp døren så kom det en sånn pling-plong-lyd, og Roald sa "kom inn" og jeg knakk sammen i latter, rett foran kunden!! Dritflaut! Men jeg fikk tatt hevn! Hehe!

Nå er jeg kjempetrøtt og tung i hodet, så jeg får vel komme meg i seng.. Jeg er "et utpreget nattemenneske", som min kjære kaller meg, og jeg syns det er så deilig å sitte oppe på natten.. Det er så stille og rolig, og jeg kan sitte og tenke og drømme for meg selv.. Men det kommer en dag i morgen også, så jeg trenger litt søvn!

Natta, folkens! Sov godt!

Kategori:Hverdag    Dato:13.jan.2010   Kl:00:49    2 kommentarer

Noen forslag?

Jeg er jo ganske fersk på dette med å blogge, og hodet mitt er ikke alltid helt med meg,  så jeg tenkte jeg at kanskje jeg kunne spørre dere der ute om dere har noen forslag til hva jeg kan blogge om..
Kategori:Blogg    Dato:12.jan.2010   Kl:15:39    3 kommentarer

Dagen i dag

I dag har Sofie og jeg bare vært hjemme og kost oss! Roald kom tidlig hjem fra jobb, så vi har fått kost oss litt som familie! Jeg syns det er så godt å se åssen Sofie lyser opp når hun ser Roald! Lille jenta mi elsker pappa'n sin, og vet veldig godt hvem han er, og det varmer hjertet mitt, særlig siden Roald jobber ganske mye og ofte ikke kommer hjem før etter at Sofie har lagt seg..
 
For ca 2 uker siden tok jeg fram informasjonen jeg fikk når jeg gikk til personlig trener (PT) og bestemte at godteri, brus og annet snop kun er lov én dag i uka, og da blir det gjerne lørdag.. Fikk vite av PT at dersom man spiser søtsaker én dag i uka, så blir det ikke fett, så lenge man ikke spiser så mye at man går opp 2 kilo i løpet av dagen (kroppen klarer bare å ta opp en viss mengde sukker og annet, resten går ut igjen)! Så den ene dagen kan man da spise så og si alt man vil, men siden jeg vet at jeg kan spise alt mulig, så får jeg ikke lyst på det lenger, men når søndagen kommer MÅ jeg liksom ha noe å gomle.. Forbuden frukt, er det ikke det man kaller det..?
I dag har jeg hatt sinnsykt lyst på snop, men jeg har klart meg!
Jeg MÅ ned i vekt, trives ikke hvis jeg veier for mye.. Ingen av de buksene jeg brukte før graviditeten passer, og jeg vil så gjerne inn i de igjen! Så her er det skjerpings!

Her er noen bilder av Sofie som jeg tok i stad:


Lille jenta mi ligger på gulvet og leker og ser på tv!

Den rosa og hvite oppbevaringstingen pleier ikke å stå der, men jeg var litt ivrig etter å skru den sammen for å se åssen det ble.. Vi driver å pusser opp rommet til Sofie, og jeg klør i fingrene etter å møblere og ordne rommet hennes!


Lille vakre er så blid og fornøyd!! Jeg elsker å se Sofie smile og når jeg hører den lille herlige latteren hennes så smelter hjertet mitt! Trodde ikke det var mulig å bli så fullstendig fortapt!


Se på de herlige brune øynene!


Nå er det på tide at jeg hopper i loppekassa!!

Natta, alle sammen!
Kategori:Hverdag    Dato:12.jan.2010   Kl:01:06    3 kommentarer
Stikkord: hverdag sofie

Jeg tenker ganske mye for tiden.. Her er litt diverse om meg og mitt..

Jeg søkte barnehageplass til Sofie for ca én uke siden, og da skrev jeg at vi ønsket oppstart 2. august.. Jeg må si jeg syns det er litt ille at lille jenta mi skal være i barnehagen den første bursdagen sin, som da er 3. august.. Selvsagt, det hadde gått an at hun hadde "tatt seg fri" fra barnehagen den dagen, men vi kan ikke gjøre det mot henne! Kan ikke begynne 2. og så være hjemme 3. for så å dra i barnehagen igjen den 4.! Det er nok vanskelig nok for oss alle når hun skal begynne i barnehage (spesielt meg), så jeg må nok bare la lille skatten min feire sin første bursdag i barnehagen, sammen med mange fremmede mennesker.. Og ja, jeg er en hønemor! Vært det siden dag 1!

I april/mai skal jeg da begynne å jobbe igjen, men spørsmålet er med hva! Jeg jobbet som budbilsjåfør for DHL når jeg møtte Roald.. Han var også budbilsjåfør for DHL, men vi jobbet på forskjellige terminaler, og han var selvstendig næringsdrivende og jeg var/er ansatt (jeg har aldri sagt opp og har heller ikke fått noen oppsigelse).. Jeg ble sammen med Roald 16. november 2007, etter å ha kjent han i 14 dager.. 1. mai 08 flyttet jeg fra Sarpsborg (der jeg er født og oppvokst) og inn i huset til Roald, som da er i Jessheim-området.. Sjefen jeg hadde var ikke særlig fornøyd med at jeg flyttet hit, og bestemte seg for å gjøre ting vanskelig for meg.. Jeg hadde tidligere datet sønnen til sjefen min (noe sjefen selv arrangerte), jeg fikk til og med betalt fri for å være med sønnen hans på Countryfestival på Seljord.. Men det fungerte ikke mellom sønnen til sjefen og meg.. Og når jeg da møtte Roald og jeg sa ifra at jeg skulle flytte til han, så sa sjefen min at han ikke ville at jeg skulle si opp jobben min, for jeg ville trenge å ha jobben når det ble slutt mellom Roald og meg og at jeg ville komme flyttende tilbake til Østfold snart! Hva er det for noe å si?! Jeg blir fortsatt irritert når jeg tenker på den drittsekken!

Jeg hadde også en kvinnelig kollega som gjorde det litt surt for meg, men jeg elsket jobben min!! Trivdes ikke så godt på lageret, men når jeg kom ut i bilen min og kjørte rundt og leverte varer, så stortrivdes jeg! Og jeg møtte så mange koselige mennesker!! Jeg savner jobben min!! Og jeg var faktisk stolt av det jeg drev med, jeg var en ung jente i et mannsdominert  yrke, og hver gang jeg leverte varer på et nytt sted, ble folk overrasket over at det kom en ung jente med varer til dem, og det syntes jeg var litt festlig!

Jeg ble sykemeldt i slutten av mai 08, etter en måned med altfor mye jobbing og altfor mye dritt på jobben..

29. november 08 fant jeg ut at jeg var gravid, ca 5 uker på vei.. Dette var mens jeg tok lastebillappen, som jeg fikk den 17. desember, og oppkjøring på lastebil med henger hadde jeg når jeg var 6 mnd på vei! Ja, jeg pesa hos en stranda hval når jeg koblet på hengeren og tok daglig kontroll!! Haha!

16. august 07 fikk Roald endelig fridd til meg, etter at jeg hadde ødelagt for han i ca 4 uker! Stakkars, hver gang han hadde tenkt til å fri, så gjorde jeg noe som ødela for han! Men, 16. august, da hadde han bestemt seg! Han hadde smuglet inn blomster og greier, så nå fikk det briste eller bære! På kvelden bestemte jeg meg for å dusje, og jeg hadde være ute og handlet tidligere på dagen og da hadde jeg kjøpt meg ny hårkur.. Og selvsagt bestemte jeg meg for å prøve denne akkurat denne dagen! Med én gang jeg var ferdig i dusjen kom Roald inn på badet for han tenkte at han skulle forhindre at jeg tok den kuren i håret, men den hadde jeg tatt i etter at jeg hadde vasket håret, så der stod jeg, med hårkur og i full sving med å snurre plastfolie rundt hodet (skulle ha i kuren litt, og ville ikke at den skulle trekke seg inn i håndkledet) og urban-turban (håndkle) utenpå der! Fikk beskjed om å bli med han, så jeg tok på meg badekåpa og han tok meg med inn på gjesterommet, ga meg beskjed om å sette meg på senga hvor det lå blomster til meg, og så gikk Roald ned på kne!
Der satt jeg i badekåpa mi, med hårkur, plastfolie og håndkle på hodet og gråt av glede! Det ble ikke helt som Roald hadde tenkt seg, men vi har fått et artig minne da! :o)

23. mai 09 giftet vi oss!! Jeg var da 7 mnd på vei i en litt for liten brudekjole! Men jeg klarte å skvise meg inn i den stroppeløse kjolen som sikkert hadde vært kjempebehagelig hvis ikke jeg hadde vært bra gravid! Men kjolen var såå fin!! Og jeg ville ikke ha en sånn "gravidvennlig" kjole..
Vi hadde en kjempefin bryllupsdag!! :o)

3. august 09 kom Sofie Emilie til verden etter 24,5 timer med rier! Det beste som noensinne har skjedd oss!! Vi elsker lille jenta vår over alt i verden!! :o)

Men nå er det altså snart på tide for meg å begynne å jobbe igjen.. Jeg har ikke jobbet siden mai 08, så det blir litt av en omveltning!! Men jeg gleder meg til å se folk igjen og kanskje jeg blir kjent med flere folk i området her!
Drømmejobben hadde nok vært å kjøre lastebil, jeg elsker å være på veien! Men siden min kjære er lastebilsjåfør, så er det ikke akkurat ideelt hvis jeg også blir det.. En lastebilsjåførs arbeidsdag er normalt på 10 timer, ikke 8 som i andre yrker, og i tillegg begynner man gjerne veldig tidlig på jobb og dermed er det vanskelig å kombinere lastebilkjøring og barnehage.. Jeg vil gjerne kunne levere eller hente Sofie i barnehagen, og jeg har ikke lyst til å jobbe skift, helger eller kvelder.. Selvsagt, må man i ny og ne, så er jo det greit, men kvelder og helger er for meg forbehold familien min!

Jeg får vrenge hodet mitt og tenke ut hva jeg skal gjøre framover, men nå kjenner jeg at jeg må ha litt søvn!

God natt og sov godt, alle sammen!!

Dere får unnskylde eventuelle skrivefeil!
Kategori:Blogg    Dato:11.jan.2010   Kl:02:03    3 kommentarer

I dag

Sofie og jeg møtte Charlotte og June Mariann på Egon på Jessheim tidligere i dag!
Var kjempekoselig å sitte og skravle med jentene! Og Sofie var så snill!

Jeg glemte å ta bilder, men hvis du vil se bilder, så gå inn på www.junemariann.blogg.no!

Mens Sofie og jeg var på Egon, tok Roald og monterte dørkarm og den nye døra på rommet til Sofie!!
Blir kjempefint!

Håper alle har hatt en fin søndag! 

Kategori:Blogg    Dato:10.jan.2010   Kl:21:11    Ingen kommentarer

Visste du dette?

Det er kanskje ikke så mange som tenker over dette eller som vet om det i det hele tatt, men de ringene man bruker for å åpne en brus/ølboks, de kan man faktisk lage protester av!!
Så litt fakta:

I Thailand koster en importert benprotese i dag 15.000 til 20.000 bath, d.v.s. 3000-4000 kr. , og det sier seg selv at fattige bønder har små muligheter til å skaffe seg slikt utstyr.

Man kan bare tenke seg katastrofen dersom en familieforsørger blir utsatt for en slik ulykke.

I 1992 ble det imidlertid, med støtte fra det Thailandske kongehus, opprettet et senter for framstilling av kunstige lemmer og andre hjelpemidler, i hovedsak laget av resirkulert plast og aluminium, og til en kostnad av 300 bath, eller ca. 60 kroner pr. protese!

Hos Artificial Leg Foundation i Thailand fremstilles kunstige lemmer og andre hjelpemidler av resirkulerte aluminiumsringer, med formål å hjelpe alle som trenger det gratis. Dette kommer blant annet barn i krigsherjede land i Sørøst-Asia til gode.

Informasjon fra senteret viste at i midten av 2008 var mer enn 20.000 barn og voksne hjulpet, og prosjektet vil utvides til også å gjelde flere land.

Johannitterordenen v/ Carl Johan Holm anser seg som verdens eldste humanitære organisasjon, og administrerer en norsk innsamling til Artificial Leg Foundation.

Ifjor var det tredje året de holdt på.
Det første året fikk de inn 80 kilo. I 2008 fikk de inn 210 kilo, og i 2009 lå de an til å få inn så mye som 350 kilo, kanskje mer!

Det går til og med en elefant rundt i Asia med protese fra Artificial Leg Foundation!!

Alle metalldeler som skal brukes i direkte kontakt med kroppen må være 99.9% ren aluminium, og de små ringene vi drar opp boksene med består av tilnærmet ren aluminium. Ringene samles inn, smeltes om og støpes til skruer, muttere, mellomleggsskiver, skinner og lignende.
Vær oppmerksom på at det gjelder kun ringer fra øl- eller mineralvannsbokser. Ikke ringer fra hermetikkbokser o.a. Disse er laget av jern, og kan ikke brukes.

Fantastisk??


En ivrig og flittig samler er  Ingrid-Margrethe Amundsen (på bildet)

Ved å samle inn aluminiumsringer fra øl- og brusbokser, bidrar Ingrid-Margrethe Amundsen (12) til at fattige, funksjonshemmede asiater får et nytt og bedre liv.  Hun leverte ifjor inn 4807 stk!!!Så hva gjør man??

Jo, hver gang du har tømt en øl- eller mineralvannsboks, drar du ringen av, legger den for eksempel i en melkekartong med skrukork. Når kartongen er full, skrur du til korken, setter på en adresselapp, og sender den til følgende adresse:

Johanniterordenen
Skogløkken 11
1805 Fredrikstad.

Du kan også levere ringene til:
Per Ivar Godvik
Konvallveien 24 A
1911 Flateby, for videresending.

Jeg har "stjålet" bilder og tekst av www.junemariann.blogg.no.

____________________________________________________________________________________________


Min kjære og jeg er aktive rallycross-supportere, og på det siste NM-løpet hvert år, så går det faktisk folk rundt og samler inn slike ringer! Så her i huset skal vi samle sammen de ringene vi får fram til høsten (og deretter samle fram til neste høst osv), og ta de med på det siste NM-løpet i rallycross!

Jeg oppfordrer alle å samle disse ringene og dermed bidra til å gjøre livet bedre for mennesker som ikke er like heldige som oss her i Norge!

Kategori:Blogg    Dato:10.jan.2010   Kl:20:49    2 kommentarer

Noen bilder..

Tenkte at jeg kunne legge ut noen bilder av den lille vakre jenta vår!


Julaften! :o)Lille solstråla vår!! :o)


Så blid og fornøyd! :o)


Lille vakre i kosedressen hun fikk av farmora si til jul! :o)


"Trening" på gulvet foran tv'en! :o)
Sofie er det beste som noensinne har skjedd meg!
Hun er så snill og god, den nydelige lille skatten vår!
Jeg elsker Sofie over alt på denne jord!
Og jeg elsker å være mamma'n hennes! :o)
Kategori:Blogg    Dato:10.jan.2010   Kl:01:23    Ingen kommentarer

Kanskje på tide å skrive litt her igjen..

Jeg var på kino i går, så på Avatar i 3D! Filmen var veldig bra, men jeg hadde en dundrende hodepine når jeg gikk ut av kinosalen.. De 3D-brillene var veldig ubehagelige, men hovedgrunnen til hodepinen var nok fordi jeg hadde litt problemer med å fokusere.. Vi satt ganske nærme og på ene siden, så det kan ha noe med saken å gjøre..
Men kan godt tenke meg å se filmen igjen, men da i vanlig 2D og med norsk tekst! :o)

Ellers driver vi å pusser opp rommet til Sofie!! Er snart ferdig, min kjære la det nye gulvet på rommet mens jeg var på kino i går!! Ble ganske så overrasket når jeg så det! Så nå kan jeg snart begynne å møblere rommet til lille jenta mi!! Gleder meg! :o) Men blir nok litt rart å ikke skulle ha Sofie ved siden av meg (ho sover i egen seng ca 40 cm unna senga vår), men vi har godt av det alle sammen!

PS. Den pakka fra H&M kom dagen etter at jeg skrev innlegget, og jeg var kjempefornøyd!! Digger de skoene, selv om de er høye som stylter!! :o)
Kategori:Blogg    Dato:09.jan.2010   Kl:00:49    Ingen kommentarer
hits