Da var det på tide..

..å skrive litt her igjen!
Vi hadde en del planer i helga, men alt utgikk. Sofie fikk feber på torsdag, og det har fortsatt ikke gitt seg helt! Hun har vært i ganske bra form i dag, og feberen var nesten borte når hun la seg i stad, så håper hun er frisk i morgen! Ellers har det ikke skjedd så mye mer siden sist, lille frøken og jeg har kun vært inne og kosa oss. Vi har fått rydda litt her og der, Sofie liker å hjelpe meg å ordne, så nå er det ryddig på de "standard roteplassene" mine. Hehe! Godt å få gjort noe fornuftig når man går inne i mange dager!

Roald og jeg bestemte oss for å gjøre om senga til Sofie på lørdag, og hun ble SÅÅÅ fornøyd! Sofie har nemlig hatt sprinkelseng til nå, hun har jo forsåvidt fortsatt det, men vi har tatt vekk den ene sprinkelveggen, så nå kan hun gå ut og inn i senga si selv. Og dere kan tro det er stas!! Rommet til Sofie er ikke stort, men det holder til henne nå. Vi skal rive den delen av huset og bygge opp større, og da skal hun få nytt og større rom, men det lille fine rommet hennes får duge enn så lenge. Riving og bygging skjer forhåpentlig om noen få måneder..

Jeg har lagt ut bilder av rommet til Sofie tidligere, men her får dere noen bilder jeg tok på lørdag:


En stk fornøyd jente!

Legg merke til det fine pleddet som ligger i senga, det fikk Sofie i julegave av Leon!
Det er mamma'n til Leon, Anniken, som har heklet det,
og Sofie nekter å sove hvis ikke pleddet ligger oppå dyna hennes! <3


Bare så det er klart, hun har ikke alle de bamsene og putene i senga når hun skal sove altså! Hehe!


Som dere ser, rommet er ikke stort, men vi har fått plass til alt Sofie trenger og mer til!

Personlig syns jeg rommet til Sofie er et av de fineste rommene i huset, og syns det er synd at det snart skal jevnes med jorden. Det var også i dette rommet Roald fridde til meg i august 2008! <3
Men, for at huset skal oppfylle våre ønsker og være praktiskt, må vi gjøre noen endringer.
Gleder meg til å vise dere hustegningene og framskritt når den tid kommer!

Nå er det snart kvelden her i huset.
God natt, mine kjære lesere!

Kategori:Blogg    Dato:30.jan.2012   Kl:23:00    4 kommentarer

Litt endring i planene..

Det siste jeg gjør før jeg legger meg for kvelden, er å titte innom Sofie for å se om hun sover, og at hun puster og for å kjenne om hun er varm. Når jeg tok titten i natt, så var Sofie våken, og hun var varm. Fikk tatt tempen på henne, etter en del om og men ( Sofie liker det ikke, og jeg klandrer henne ikke!), og tempen viste 38,4. Så det ble ikke noe barnehage og tur på lille frøken i dag, dessverre. I stedet blir det mamma-og-Sofiekos her hjemme med kanelboller vi bakte for noen dager siden og mest sannsynlig en film. <3

Ha en fin dag alle sammen!

Kategori:Blogg    Dato:27.jan.2012   Kl:13:47    6 kommentarer

Litt ymse om dagen, tanker og ja, litt ymse!

Heisann!

Det ble visst en liten bloggpause igjen. Jeg er tilbake i hverdagen og jobb igjen, og da kan tiden fort bli litt knapp. Og Sofie vil ikke ha en mamma som sitter foran pc'n når hun kommer hjem etter en dag i barnehagen, så da blir blogging litt nedprioritert, dessverre.
I dag har Sofie hatt fri fra barnehagen, hun hadde time til 2 årskontroll på helsestasjon, og hun gledet seg veldig, uten at vi vet hvorfor (det var jo ikke akkurat noe å glede seg til)! Vi fortalte henne tidligere i uka at hun og jeg skulle dit, og etter det har hun nevnt det titt og ofte. Lille søtnosen vår! Hun begynte å leke og ordne med en gang vi kom dit, så helsesøstra sa at det var ikke noe vits i å teste Sofie noe særlig, det var visst tydelig at hun kunne det hun burde, og sånt gleder mammahjertet! Det er rart hvor stolte vi blir av barna våre, og det gjerne for småting. Helsesøstra henta noen ting og spurte Sofie om hun kunne legge en tannbørste oppi en kopp, og det ble tydeligvis litt kræsj for lille frøken, for hun sa "NEI!", henta en skje og la den oppi koppen mens hun smilte fornøyd mot helsesøstra! Haha! Da lo vi godt! Sofie trivdes så godt på helsestasjon at hun ikke ville dra derfra igjen! Haha! Hun kasta seg i gulvet i trass og nekta å samarbeide med meg! Herlig altså! Men da fikk helsesøstra se at Sofie ikke bare er blid og fornøyd hele tiden, og det er jo igrunn bra det også. Hun er et barn, et til tider VELDIG bestemt barn! Skjønner ikke hvor hun har det fra.. *Kremt*

Ellers har verden min kommet litt i rytme med resten av verden igjen, og ting føles litt lettere. Men, da skal det sies at vi ennå ikke har begynt å rydde tingene til pappa. Vi må snart begynne med det, og fordele alt. Jeg er den eneste av oss "barna" som har kjeller, og dermed den eneste av oss som har plass til diverse møbler etter besteforeldrene mine som jeg ikke vil at vi skal kvitte oss med, så vi får nok mest sannsynlig fylt opp kjelleren enda mer. Jeg tror vi pr i dag har nok møbler i kjelleren til å møblere minst 2 mellomstore hus! Senger, seksjoner, tv-bord, frysere, kjøleskap, you name it, I think we got it!
Tilbake til poenget, vi har ikke begynt å rydde hos pappa ennå, og det tror jeg kanskje blir det verste. For da innser jeg kanskje at pappa virkelig er borte.
Sofie og jeg var en tur på Plantasjen i stad, og da kjøpte vi en 5-pack med gravlys som jeg kan ha i bilen.. Da kan jeg bare svippe innom kirkegården når jeg er i Sarpsborg og tenne et lys for pappa, mormor og bestefar. Ja, pappa skal gravlegges/senkes ned i grava til mormor og bestefar, altså min mamma sine avdøde foreldre. Jeg er glad vi var enige i å gjøre det. Det å ikke være alene, men å være sammen med noen man var glad i, som var glad i deg; jeg liker den tanken. Vil jo at pappa skal ha det godt videre! <3

Nå er det nok om det temaet for i dag.

I morgen skal Sofie i barnehagen, spurte henne i stad om hun vil i barnehagen eller om hun vil være hjemme med meg, og dere vet jo allerede hva hun valgte! Haha! Avdelingen til Sofie er på tur hver fredag, og Sofie elsker å være på tur, så hun vil nok storkose seg! Siden jeg har fri stort sett hver torsdag og fredag er det ofte at Sofie tar fri fra barnehagen de dagene, så det er en liten stund siden hun har fått vært med på "fredagsturen", så hun gleder seg nok. Jeg skal rydde, vaske og brette klær, prøve å få bakt litt og rydde litt her mens lille frøken Tranum koser seg. Huset vårt lider litt nå siden jeg har vært opptatt med litt andre ting enn husarbeid, og fordi jeg har vært en del i Sarp de siste ukene.

Nå skal jeg prøve å gjøre litt fornuftig før jeg kryper til sengs.

Legger ved et bilde av Sofie som jeg syns er litt festlig.Legg merke til den fine kåpen hun har på seg, den strikka mammaæn min til meg når jeg var liten! <3 Først var den en kjørepose til meg, og når den ble for liten til meg, strikket mamma den om til den kåpen dere ser her! Syns det er så morsomt å kunne bruke min gamle plagg på Sofie, og hun føler seg sååå fin i den kåpa! <3 Og det med god grunn!
(Det er ikke sikkert noen av dere hadde sett dette, men det ser ut som om Sofie har en kul på venstre side på overleppa, men det er kun på dette bildet, de 2 andre bildene jeg tok samtidig, der har hun ikke en "kul".. Rariteter.)

God natt, mine kjære trofaste lesere! <3

Kategori:Blogg    Dato:26.jan.2012   Kl:23:28    Én kommentar

Gode venner er gull verdt! &lt;3

Etter at Sofie ble født, møtte jeg en jente på barseltreff på helsestasjon, og denne jenta heter Anniken, og i løpet av 2 1/2 år har hun blitt en veldig god venninne av meg. Jeg tror ikke jeg vet om en mer omtenksom jente!

Tidligere i dag kom hun innom for å levere noe, og jeg fikk nærmest sjokk når jeg tittet ned i posen! Jeg har jo skrevet at jeg ikke er helt med for tiden, og jeg så ikke at Anniken ga meg en pose fra Black Design Shop før jeg hadde tømt den. Og oppi posen lå det en blomst og en pakke. Og det er tydelig at du kjenner meg godt, vennen! <3Jeg fikk en kjempefin orkidè og en Willow Tree-figur! Jeg elsker orkideer og Willow Tree-figurer!

Figuren jeg fikk heter "Thinking of You - Keeping you close in my thoughts". <3

Bare det å vite at noen bryr seg så mye om meg, og tar seg tid og råd til å gi meg en så fin oppmerksomhet! Jeg ble helt satt ut! Tusen takk, vennen! <3 Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deg de siste årene! Takk for at du er den du er! Jeg er så glad i deg! <3

Gode venner er gull verdt!!

Anniken har begynt å blogge igjen, og jeg anbefaler dere å ta en titt på den koselige bloggen hennes! Klikk her! (link)I morgen skal jeg til Sarpsborg igjen, vi skal ha møte med presten. Det er viktig for meg å være med i hele denne prosessen, så det blir noen turer fram og tilbake nå. Det verste blir å kjøre ned på fredag, eller kanskje det faktisk blir verre å kjøre hjem igjen.. Å vite at pappa da er helt borte for alltid.. Jeg er så takknemlig for at jeg har Roald, han er liksom klippen min, og jeg vet at han hjelper meg og er her for meg. Og jeg er selvfølgelig evig takknemlig for at vi har Sofie, hun er sola i livet mitt, og får meg alltid til å smile og le, samme hva! Jeg er så heldig som har familie og venner rundt meg! Jeg har skrevet dette før, men skriver det igjen; Ta vare på de dere er glad i, man vet aldri når man mister de!

Kategori:Blogg    Dato:16.jan.2012   Kl:23:33    4 kommentarer

Jeg klarer ikke å henge med..

Selv om et dødsfall har skjedd, så går verden videre. Personlig føler jeg at jeg står stille. Det er liksom så rart, for verden går videre selv om min verden har stoppet opp. Latteren sitter ikke løst slik den pleier, og når jeg ler så får jeg nesten litt dårlig samvittighet.. Hvordan forholder man seg til et dødsfall? Det er jo ikke noe fasitsvar på åssen man reagerer når man mister noen. Jeg vet at ting blir bedre med tiden, men nå er generelt ting tungt.

Tidligere i dag, nærmere bestemt rundt kl 18.30, kom jeg plutselig til å tenke på at jeg hadde glemt å lage middag, og det er litt meg i et nøtteskall om dagen. Jeg glemmer det meste, lever i min egen lille verden. Klokka raser ifra meg, og jeg får ikke gjort noe som helst fornuftig, sitter mest å tenker. Tenker på alle minnene jeg har fra jeg var liten, for jeg var skikkelig pappajente når jeg var liten.

Jeg er såpass "utenfor" at jeg ikke skal på jobb til uka, kommer ikke til å klare å få gjort noe som helst. Jobben min krever at jeg er nogenlunde konsentrert og at hodet mitt er med meg, noe som ikke er tilfelle nå. Heldigvis har jeg en alle tiders sjef, som sa at jeg skulle ta fri i uka som kommer. Jobben har til og med sendt blomster til meg! Jeg har virkelig vært heldig med jobben min!

I tillegg har min kjære blitt syk, og Sofie har vært syk siden fredag, og da er det vel bare et tidsspørsmål før jeg blir syk, så her i huset er liksom alt på topp nå.. Håper bare alle blir friske og raske i løpet av få dager, for vi MÅ jo til Sarpsborg på fredag, uansett åssen formen er.

Nå får jeg nesten ta kvelden, ser at klokka har løpt fra meg igjen.. Jeg henger virkelig ikke med om dagen.

Beklager bildeløse innlegg, jeg er litt dårlig på den bildedelen..

Kategori:Blogg    Dato:16.jan.2012   Kl:01:54    3 kommentarer

Det har vært noen tunge dager..

Jeg har vært borte noen dager for å være sammen med familien min i Sarpsborg.

På onsdag 11. januar ringte broren min for å si at pappaen min hadde dødd. Pappa var syk lenge, men på nyttårsaften falt han og brakk lårhalsen, og det gjorde ikke ting bedre. Kroppen til pappa tålte ikke påkjenningene av narkosen, operasjonen, blodtapet, ja alt som lårhalsbruddet førte med seg. Det er helt utenkelig at pappa er borte for alltid!

Jeg kjørte til Sarpsborg, hvor hele min familie bor, på onsdag kveld for å ta farvel med pappa. Det var forferdelig trist, men jeg er heldig som har mammaen min, søstra mi og broren min. Uten de hadde dette nærmest vært uholdbart!

Pappa ble bare 56 år. I dag skulle han blitt 57 år.. Han døde så altfor tidlig!Jeg er så glad for at Sofie, mamma og jeg besøkte pappa på sykehuset forrige torsdag, altså 6 dager før han døde. Det siste jeg sa til pappa var at jeg er glad i han! Og det er jeg så inderlig glad for!

På torsdag hadde vi møte med begravelsesbyrået vi har valgt, og alt det praktiske rundt begravelsen, eller bisettelsen blir det korrekte, siden pappa skal kremeres, ble ordnet. Det neste nå er møte med presten på tirsdag, og bisettelsen på fredag. Jeg gruer meg så utrolig mye til fredagen, det kommer til å bli en grusomt trist dag! Det har liksom ikke gått opp for meg ennå at pappa er død, det hele er så uvirkelig! Hodet mitt og kroppen min er ikke helt med meg for tiden, jeg lever på en måte i en slags tåkeverden, og jeg glemmer ting, snakker til tider usammenhengende, er kvalm og det føles som om beina mine ikke bærer meg. Følelsene kommer i bølger, og alt går opp og ned.

For noen timer siden kom jeg hjem til Sofie og Roald igjen, etter 3 døgn hos mamma, og jeg må si at det føles rart å ikke være sammen med mamma, broder'n og syrran nå, samtidig som det er deilig å være hjemme i mitt eget hjem. Alt er liksom så blandet.

Husk å ta vare på dine kjære, og fortell dem at du er glad i dem! Du vet aldri når du mister de! 

Dere får unnskylde hvis dette innlegget ble litt rotete, jeg klarer ikke å bruke hodet nå føler jeg..

Kategori:Blogg    Dato:14.jan.2012   Kl:23:11    8 kommentarer

Begynte bra, ender ikke like bra..

Dagen i dag begynte bra, våknet av meg selv (?!) klokka 5, og jeg må innrømme at det var ganske behagelig å ligge og døse mens jeg venta på at klokka skal ringe. Så var det full fart (alt er relativt, jeg løp ikke akkurat rundt her) for å fikse meg og Sofie for å komme oss i barnehagen og på jobb. Når Sofie og jeg kom oss hjem igjen, så ringte telefonen min, og det gode humøret mitt forsvant, så det er ikke en veldig glad Silje som sitter her og skriver nå..

Jeg vil ikke gå for mye inn på detaljer, men et familiemedlem er veldig syk, og vi forbereder oss dessverre nå på at det mest sannsynlig blir begravelse om ikke så altfor lenge. Tårene kommer ganske kjapt nå, selv om dette er noe vi har visst om i flere år. Jeg pleier alltid å si at "vi får krysse fingrene og håpe på det beste", men i dette tilfelle er det ikke noe "beste". Enten dør vedkommende veldig snart, eller så lever vedkommende litt lenger og dør. Alt håp er i grunn ute.

Det er så rart å tenke på at plustelig skal vedkommende forsvinne fra jordens overflate..

Beklager om jeg skriver A og ikke B nå, men jeg vil ikke si noe om hvem det er eller hvorfor, iallefall ikke ennå.

Håper dere har en bedre kveld enn meg!

                                                                             (Bildet er lånt fra google)

Husk å ta vare på de rundt deg, og hvis dem at du bryr deg! Plutselig en dag kan det være for sent.

Kategori:Blogg    Dato:09.jan.2012   Kl:21:43    6 kommentarer

Da var det kvelden..

.. og jeg er ganske fornøyd med dagens innsats. Juletreet er kastet ut og julepynten er pakket ned igjen, klær er bretta og sengetøy skifta. Sofie var veldig fornøyd når hun fikk ta ned juletrepynten hun selv har hengt på treet, og legge det pent ned sammen med resten av juletrepynten. Viktig å la barn få gjøre ting selv, og la de få føle litt på mestringsfølelsen.

Det skjer ikke stort her for tiden, jeg er jo ikke akkurat villmarkens datter, og trives best inne, særlig når jeg ser på gradestokken, og den viser over 10 minus. Akkurat nå  er det -13.3 grader ute. Brrr! Håper det synker litt innen jeg skal på jobb i morgen.

Apropos jobb, vekkerklokka ringer om 6 timer, så jeg får nesten komme meg i seng snart.

Ønsker dere en god natt og en fin dag i morgen! :o)

Kategori:Blogg    Dato:08.jan.2012   Kl:23:34    2 kommentarer

En kjapp tur innom

I dag er det nydelig vær her, og egentlig burde vi nå vært ute i snøen og kosa oss, men bedagelige som vi er sitter min kjære og jeg i sofaen og ser på sport mens Sofie sover lur. Og til informasjon, jeg HATER sport! Jeg kan vel kanskje heller skrive at jeg sitter og psyker meg opp til å gå løs på juletreet. I dag skal nemlig juletreet ut, og all julepynt skal pakkes ned. Det eneste som får stå, er de syvarmede lysestakene i vinduene, jeg tviholder på de så lenge jeg kan, syns nemlig det blir så stusselig i vinduene når de forsvinner.

Her har dere forresten et bilde av juletreet vårt, riktignok før Sofie satte sitt preg på det med sine fine rosa kuler, bamser og nisser:Nei, nå får jeg nesten hoppe opp fra sofaen og gjøre noe fornuftig.

Ha en fin dag, alle sammen!

Kategori:Blogg    Dato:08.jan.2012   Kl:14:38    Ingen kommentarer

Ferdig med nytt design!

Da har jeg fått ordnet meg et nytt design, fikk ikke til det andre slik jeg ville, så jeg tok like så godt å valgte et nytt. Som jeg har skrevet tidligere, all ære til de som skjønner dette! Og takk og lov for Silje Lien, hennes gratisdesign og oppskrifter! Jeg hadde aldri i verden klart å fikse meg et nytt design uten!

Men nå har klokka gått ifra meg ser jeg, så jeg får nesten finne loppekassa og krype inntil min kjære! <3

God natt og sov godt, mine kjære lesere! :o)

Kategori:Blogg    Dato:08.jan.2012   Kl:03:20    7 kommentarer

Heisann!

Først vil jeg ønske alle godt nyttår! Håper dere har hatt en fin jul og at den første uka i nye året har vært fin!
For meg og mine har ikke denne uka vært den beste, men det kommer jeg nok nærmere innpå litt senere. Og for de som evnt ble litt bekymra nå, så er det ingen grunn til det! :o)

Jeg tittet på statistikken min nå, og så at hver eneste dag har det vært noen trofaste lesere innom her for å titte, og som den elendige bloggeren jeg har vært i det siste, kan det ikke ha vært med store forhåpninger dere har klikket dere inn hit! Men tusen takk for tiltroen, og for at dere i det hele tatt gadd! <3

Min kjære venninne Anniken har begynt å blogge igjen, og jeg kan da ikke være noe dårligere?! Haha! Eller hva mener du, Anniken??

Ellers har det ikke skjedd så mye på denne fronten siden sist. Sofie vokser og har blitt enda nydeligere og herligere, og hun prater mer og mer. Den lille herlige stemmen, noe av det beste som er er når hun skal legge seg for kvelden, og det siste hun sier er: "datta mamma, ekke dej"! (altså, "natta mamma, elsker deg"! ), mens hun ser på meg med de vakre brune øynene sine! Det smelter hjertet mitt iallefall! <3

Se på lille herlige jåledukka vår, ingen tvil om at Sofie er en skikkelig jente-jente!Dette bildet ble tatt på nyttårsaften.

PS. Jeg skal prøve å få fikset ferdig utseendet på bloggen, mistet liksom litt piffen sist..

Kategori:Blogg    Dato:07.jan.2012   Kl:23:05    6 kommentarer
hits