35 uker

Fra 35 uker og 0 dager til 35 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2580 g
CRL: 31 cm
Full lengde: 42,5 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 33 uker gammelt. Om du kunne plassere fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg. Tåneglene når tåspissene.

Navlestrengen er rundt en halv meter lang og mellom en og to centimeter i diameter. Trykket i den og konsistensen gjør at det sjelden blir knute på den, og skjer dette, løsner den som regel av seg selv. Fosteret bruker gjerne navlestrengen som leke og klemmer på den, men det klarer ikke å klemme så hardt at det skades.

Det er i de siste ukene av svangerskapet fosteret legger mest på seg, gjerne over 200 gram i uken!


TIL MOR

Et lyttende familiemedlem. Det lille barnet er allerede sterkt tilstede med sine velutviklede sanser. Gjennom hørselen oppdages den nye verden som hun snart skal møte. Dette er kunnskap som mennesker i alle kulturer tar på alvor.

Men hvordan er det i vårt eget samfunn? Det er rørende å lese om kvinner som presser sine venner og familie til å ta frem det beste i seg, nettopp for at det nye barnet skal lære seg gode og anstendige handlinger. Sørger du for at dere fylles med gode opplevelser? Beskytter du deg selv og barnet ditt godt nok? Det behøver ikke være vanskeligere enn å være kritisk til hva som gjør deg godt? Kanskje er dette tiden for eventyrlesing, gode filmer, sang og musikk. Barnet ditt trenger å føle seg elsket og velkommen! Selvfølgelig vet du best hvordan du skal få det til.

Disse siste ukene er viktige for deg. Dette er tiden da du skal fylles opp, lade batteriene og ikke bruke opp det du skulle ha av oppsparte krefter. Det er enda to uker igjen til svangerskapspermisjonen starter. Hvilepausene burde bli mange. Og du burde oppvartes som en prinsesse. Fortell partneren din at alt det han kan skjemme deg bort med, tilkommer barnet hans direkte!


TIL FAR: Fødselshistoriene

Det finnes like mange fødselshistorier som fødsler. Den du skal være med på, vil skille seg fra alle andre.

Dersom du tror du kan lese deg til et fødselsforløp, må du tro om igjen. Naturen går sin egen gang. Av og til kan du lese om kvinner som føder i bilen på vei til sykehuset, eller om kvinner som knapt rekker å skrive seg inn på fødestuen før barnet er ute. Og så får du sikkert høre redselshistoriene om fødsler som tar to døgn, og om et mottakerapparat som ikke fungerte.

Det kan være greit å belage seg på at en fødsel kan ta tid. Jeg har vært med på fire fødsler. Ingen av dem har vært like, og et par av dem har vart svært lenge. Min nest eldste datter ble født seksten timer etter at riene ble kunstig igangsatt, og halvannet døgn etter at vannet gikk. Selve fødselen vekslet mellom motløshet, skuffelse, håp og forventning, og var en påkjenning for oss begge. Først og fremst henne som opplevde smerten, men også for meg som ? vekselvis stående og sittende ? opplevde at hun hadde det vondt uten å kunne gjøre noe annet enn å massere henne og hjelpe så godt jeg kunne.

I ettertid sier hun at hun ikke hadde klart det uten meg til stede. Det hadde hun selvfølgelig gjort, men der og da tror jeg hun opplevde tilstedeværelsen som svært viktig.

Selv om du ikke vet hvordan fødselen vil forløpe, er det viktig å være forberedt i forhold til hva som venter dere og hva oppgaven din består i. Det er viktig for deg å vite hva som fysisk skjer under en fødsel, hvilke muligheter som finnes for smertelindring, og å bli kjent med både omgivelser og eventuelle apparater i forkant.

mage uke 35 2

Kategori:Gravid    Dato:25.jun.2009   Kl:12:33    Ingen kommentarer

Hvem vil barnet ligne på??

Jeg er litt nysgjerrig på hvem barnet vårt vil ligne på, og fant en nettside hvor man kan laste opp bilde av foreldrene og dermed få et bilde av åssen barnet kanskje vil se ut.. Dette måtte jo prøves ut og her er resultatet:

babywb200905290445414q7bsnkffd3v0k3qu7r14folk7sofibabywb200905290447314q7bsnkffd3v0k3qu7r14folk7sand
                      
Her er et forslag for jente                                                         og et for gutt

Ifølge disse bildene vil vi få et barn med rødlig hår, og hvis det blir tilfelle, så kan man vel trygt si at det ikke har arvet det etter pappa'n sin.. Hehe!

Kategori:Gravid    Dato:24.jun.2009   Kl:18:47    Ingen kommentarer

Jeg elsker sol og sommer!! :o)

Men jeg må legge til at kroppen min ikke setter like stor pris på varmen nå som ellers.. Skulle reise meg opp fra sofaen i går kveld etter å ha blitt sittende en stund, og føttene mine var helt numne, føltes nesten ut som om de var runde under.. Merker nå at mengde vann i kroppen reguleres mye av temperatur!! Dere kan jo se selv åssen "marsipanklumpene" ser ut:


ftter uke 34
5 10
(legg merke til sokkestrikken, det er snakk om løse sokker altså!!)

Mannen min begynte å le når jeg viste han føttene mine! Men jeg er såpass heldig at han syntes litt synd på meg, så jeg fikk en god fotmassasje av han!! :o) Snille mannen min!! :o)

Jeg er veldig spent på hvordan det vil bli videre, er tross alt ca 5 uker igjen til termin.. Frykter litt for tømmerstokker, ja.. Hehe! :o)
Kategori:Gravid    Dato:24.jun.2009   Kl:18:01    Ingen kommentarer

Uke 34! :o)

Fra 34 uker og 0 dager til 34 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2300 g
CRL: 30 cm
Full lengde: 41 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 32 uker gammelt. Nå flyter det ikke lenger, men hviler i livmoren.

Øynene åpnes når fosteret er våkent, og lukkes når det sover. Øyefargen er vanligvis blå uansett hva som blir den endelige fargen fordi pigmenteringen ikke er ferdig ennå. Endelig utvikling av øyefarge krever at øyet blir utsatt for lys, og det kan ta flere uker etter fødselen før barnet får sin endelige øyefarge. Fingerneglene begynner nå å bli så lange at fosteret kan klore seg selv.


TIL MOR

Hva kroppen din viser deg!

Kanskje føles kroppen din periodevis tung nå. Noen føler seg ukomfortable med denne "rare" og uvante kvinnekroppen. Andre er fortrolige med den og viser magen stolt frem med trange klær og kjærlige klapp. De riktig strutter. Hvordan er det med deg? Det er en stor investering som ligger i alle disse ukene du har bak deg! Du gjør en flott jobb og det gjør kroppen din også.

Merker du at magen plutselig blir helt hard eller stram er dette helt normalt. Det som nå skjer er at livmormuskelen strammer seg og forbereder seg til jobben den skal gjøre. Disse sammentrekningene varer som oftest bare noen sekunder og kalles kynnere eller falske rier. (På fagspråket heter de Braxton Hicks kontraksjoner. Kontraksjon betyr sammentrekning.)

Kanskje har du også oppdaget at det kommer litt væske ut av brystene. Hormonene får brystene dine til å svulme opp og fylles med melk. Er det ikke flott at kroppen viser deg at den er i rute? Den gjør seg klar til de nye oppgavene som venter den. Den er til og med så "klok" at den kan produsere spesiallaget melk! Kvinner som føder barna sine før termindato (prematurt) produserer nemlig morsmelk tilpasset barnets alder. Men ? visste du at de samme hormonene som påvirker dine bryst, også påvirker barnets brystkjertler. De svulmer også opp. Noen ganger kommer det til og med litt væske ut av nyfødte barns bryst. Den kalles "heksemelk" og har fascinert mange opp gjennom tidene.


TIL FAR: Nå bør alt være i hus

Fødselen er ikke veldig langt unna. Du tenker kanskje at det fortsatt er lenge til ? tross alt. Men dere går inn i en tid hvor partneren din blir vesentlig større, er mindre mobil og trolig ikke orker like mye som før. Da er det tid for å sørge for at alt som skal være på plass før fødselen, er i hus.

Hva man trenger er, selvfølgelig individuelt. Noe avhenger av årstiden, noe av boligforhold, noe er personlig og noe avhenger også av barnets behov. Uansett kan det være fornuftig å skrive en huskeliste, krysse av etter hvert og sørge for at det som er glemt eller utsatt, kommer på plass.

Det dere helt sikkert trenger fra dag én er: vogn med regntrekk og myggnett, bilsete (om dere har bil), seng, dyne, sengesett, teppe til vogna, stelleplass, rikelig med klær (innetøy, utetøy og nattøy), bleier, badebalje, vaskekluter, salve og ammeinnlegg i ull.

Det dere kanskje vil trenge ? nå eller etter hvert ? er: vippestol, stellepute, stellebag, babypose (om barnet blir født på vinteren), reiseseng, smokker, smikker, babycall, flasker (dersom det oppstår problemer med ammingen) og brystpumpe (om dere planlegger barnevakt).

Listen er lang, og unngå for all del å måtte bruke de siste dagene i svangerskapet til å haste rundt og gjøre innkjøp i siste liten. Det kan bli både dyrt og slitsomt.mage uke 34

Kategori:Gravid    Dato:18.jun.2009   Kl:14:07    Ingen kommentarer

Bilen min! :o)

Jeg skrev tidligere at jeg skulle legge ut bilde av den nye bilen min, så da får jeg vel gjøre det.. Hehe!

Her er den:
1

Kjempegod bil å kjøre!! :o) Er veldig fornøyd hittils!! Håper det fortsetter slik! :o)
Kategori:Blogg    Dato:10.jun.2009   Kl:23:29    Én kommentar

Elg..

Det er tydeligvis tilstander i Sarpsborg for tiden.. Og det pga en elgku med to kalver som jager folk i lysløypa på Kurland..

http://www.sa.no/lokale_nyheter/article4357670.ece

Og ifølge en status jeg så på facebook i dag, har en jeg tidligere gikk på skole sammen med blitt jaget gjennom en skog av tre elger!! Hadde det vært meg, så hadde jeg nok dødd!! For jeg er LIVREDD for elg!! Mannen min og jeg kjørte på en dårlig grusvei en sen kveld for en tid tilbake og når vi kom rundt en sving så stod det en STOR elg i grøfta på høyre side!! Jeg ble så redd at jeg faktisk begynte å grine!! Haha! Jeg stivna helt, det første jeg så var øynene hans, det var en godt voksen elgokse med stort gevir!! Mannen min begynte å trøste meg og sa at det ikke var noe farlig, elgen stod jo helt rolig.. Det bør vel legges til at jeg var passasjer!! Haha!
Dette var første gangen jeg så en elg i levende live på nært hold.. Jeg har sett flere siden den gang, men jeg har ikke begynt å grine flere ganger pga elg.. :o) Hehe! Fremskritt, fremskritt!! :o)

Hvis noen har vært på Nikkers i Lillehammer, så har de nok sett denne litt artige elgen:

Inne:
091

Ute:
096

Jeg trodde folk tulla med meg når de pekte på elghodet og sa at resten av elgen var på andre siden av veggen, men når vi skulle gå, så fikk jeg se at det faktisk var sant!! Utrolig bra i grunn!! :o) Haha!
Kategori:Blogg    Dato:10.jun.2009   Kl:23:08    2 kommentarer

Skuffa og forbanna!!

Overskriften sier vel sitt.. Jeg fikk ikke henta den nye bilen i går, og grunnen til det var fordi selgeren ikke hadde fått pengene ennå.. Vi regnet da med at de ville være inne på hans konto i dag, men nei! Etter å prøvd å få tak i de som har med billån å gjøre (noe som tok over 2 timer!!) fikk jeg svar på hvorfor selger ikke har fått pengene: De overfører ikke pengene før de har mottatt kopi av bilens vognkort i mitt navn, men selvsagt vil jo ikke selger omregistrere bilen til meg før han har fått pengene sine!! Det sier seg selv!! Så nå står vi og "stanger".. Hva i all verden skal man gjøre?? Lurer på om de som bestemte dette noengang har kjøpt seg bil, og om de vet åssen ting fungerer i den virkelige verden.. Makan til rot og tull!! :o(
Kategori:Blogg    Dato:04.jun.2009   Kl:13:30    Én kommentar

Gleder meg!! :o)

På søndag titta vi på en bil som var til salgs, syns den var kjempefin!! Var veldig tydelig at den var blitt tatt godt vare på, så jeg sa til mannen min at jeg ville ha den!! :o) Han hadde allerede "godkjent" den, så da bestemte vi oss for å kjøpe den!! :o) Kjøpekontrakt er allerede skrevet og jeg var i banken i går og ordna med lånet, så det eneste som gjenstår nå er å hente bilen!! Håper at vi kan få henta den senere i dag!! Gleder meg til å kjøre den hjem!! :o) Kanskje jeg legger ut bilder av bilen i morra? :o)
Kategori:Blogg    Dato:03.jun.2009   Kl:15:04    Ingen kommentarer
hits