Uke 40! :o)

Fra 40 uker og 0 dager til 40 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 3600 g
CRL: 36 cm
Full lengde: 51 cm

OM BARNET


Fosteret er i begynnelsen av denne uken 38 uker gammelt, og vi er nå ved den gjennomsnittlige fødselsterminen. Fosteret er ferdig utviklet og modent, men det kan velge å bli der inne noen dager eller uker fremdeles. Navlestrengen kan være over en meter lang nå. Fosterets store lever gir magen den velkjente, runde formen. Huden er blekere og mindre rynkete nå.

I hodeskallen finnes det steder hvor beinplatene ikke har vokst helt sammen. Disse kalles fontaneller, og gjør at hodets omkrets kan krympes noe under fødselen uten at det skader hjernen. Hodet får sin avrundede fasong tilbake kort tid etter fødselen, og fontanellene vil lukkes etter hvert.

Tårekanalene er ikke ferdig utviklet, så barnet vil ikke ha tårer når det gråter de første ukene. Brystkassen er mer tydelig, og lungene lager fortsatt surfaktant for å forberede seg på å puste luft uten at lungesekkene kollapser og kleber seg sammen.


TIL MOR


Startskuddet, et stort mysterium!

Helt utrolig! Den lange reisen er snart tilbakelagt, og du er så nær reisemålet som du kan komme. Likevel er det slik at du ennå ikke vet hvilken dato eller tid på døgnet du vil nå reisens mål. For noen kan disse siste dagene bli en tålmodighetsprøve. Vær igjen klar over, og innstill deg på, at det går hele 42 uker før noen i det hele tatt snakker om "overtid". Gled deg heller over at dere snart skal møtes. Du skal få se med dine egne øyne, lukte og føle det lille barnet som du kjenner så godt, men som det likevel har vært så vanskelig å forestille seg der inne i din egen kropp.

Hvem er hun eller han, hvordan ser hun eller han ut? Vil hun trives, vil hun like denne nye verden utenfor den trygge livmoren? Hvordan vil vi tre klare dette? Fødselen. Tiden etterpå med våkenetter uten søvn....

All denne spenningen som de siste ukene representerer kan gjøre deg både trett og irritabel. Noen føler det som en belastning at alle rundt deg kommer med kommentarer. Hvilken rett har de til mitt svangerskap! Og hvilken interesse tror de at deres svangerskap og fødsel har for meg! Klarer du å ta det som en slags omsorg kan det være til hjelp. Ta de gode historiene med deg, og la de dårlige fare. Husk at dette er deg. Din kropp. Dine rier. Den er unik! Og du vil prege din fødsel med nettopp deg selv.

Hva som setter fødselen i gang, vet ennå ingen. Det er fortsatt en av livets store, uløste mysterier. Tenk at du står foran ditt eget mysterium. En gåte som bare du og barnet ditt kan løse! Hvilket utgangspunkt for en fødsel!


TIL FAR: Fødsel


Det finnes ingenting i livet som rommer mer følelser enn en fødsel, og ingenting som kan forbindes med større lykke. I løpet av noen timer er man gjennom hele spekteret: engstelse, frykt, forventning, usikkerhet, maktesløshet, smerte, takknemlighet, glede og lettelse, varme, omsorg og overveldende lykke. Men før du er der, kan du i det ene øyeblikket oppleve at din partner kan være rasende oppgitt og la sine egne smerter gå ut over deg. I det neste klamrer hun seg til deg i lykke over at du er til stede.

Emosjonelt er det nesten umulig å forberede seg til en fødsel ? også fordi man i de aller fleste tilfeller ikke vet hvordan den forløper. Noen fedre opplever at barnet er ute nesten før man har rukket å komme tilbake til fødestuen etter å ha parkert bilen, men de hører til unntakene. Det er like greit å forberede seg til en fødsel som utvikler seg gradvis og tar flere timer.

Du skal ikke bare være fysisk til stede under fødselen, hente drikke, massere, stryke og holde rundt henne og hjelpe henne på alle mulige måter. Du skal også være der psykisk i den forstand at du er en kontinuerlig støtte mens det står på; en som oppmuntrer, trøster, beroliger og insipirerer.

Likevel ? det kan også bli for mye av det gode. Min kone ba meg holde kjeft da jeg stadig vekk fortalte henne hvor flink hun var da riene stod på som verst.

Mange menn opplever en form for utilstrekkelighet når de ser på at partneren til tider har det svært vondt. Men de fleste kvinner vil oppleve mannens tilstedeværelse som langt viktigere for selve fødselsforløpet enn det mannen selv er i stand til å oppleve.

mage uke 40

Kategori:Gravid    Dato:30.jul.2009   Kl:23:56    Én kommentar

Liten oppdatering :o)

I går var jeg ute i skogen ved et tjern sammen med Rozemarijn! :o) Ho tok bilder av meg og magen, vi fant ut på fredag at hvis ho skulle ta sånne bilder av meg, så måtte vi skynde oss litt, med tanke på at jeg har termin om 5 dager!! :o)
Kommer nok bilde senere!

Ellers går jeg bare å venter og håper på at det skal skje noe snart, håper at jeg slipper å gå 14 dager over.. Syns den lille beveger seg litt lite for tiden, nevnte det for legen sist kontroll, og fikk da beskjed om å ringe til sykehuset dersom det blir for rolig inni her.. Var like før jeg ringte i stad, men da bestemte den lille krabaten seg for å sprelle litt og "fortelle" mamma og pappa at "alt er i orden"! :o)

I dag har jeg kommet over MANGE fine blogger!! :o) Så jeg har sittet her i sofaen og lest blogger i en del timer! :o) Får såå mye inspirasjon til ting jeg har lyst til å gjøre her hjemme, men får ta det etter at den lille er ute, og jeg er oppegående nok og har tid til å gjøre ting.. :o) Gleder meg til vi en gang får orden på alt jeg ønsker å gjøre her hjemme, hadde hjulpet om Lotto på Hamar kunne ringt oss en lørdag, det hadde ikke vært å forakte!! Hehe! :o) Det er lov å drømme!! :o)

Kategori:Blogg    Dato:27.jul.2009   Kl:20:54    Ingen kommentarer

39 uker

Fra 39 uker og 0 dager til 39 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 3400 g
CRL: 35 cm
Full lengde: 49 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av uken 37 uker gammelt. Det er omtrent like langt rundt hodet som det er rundt magen nå. Livmoren tar opp stadig større plass i kroppen din og andre organer må fremdeles vike. Magesekken og blæren kan føles små fordi livmoren presser mot dem.

Lanugohåret er nesten helt borte, men det kan finnes rester på armer og skuldre ved fødselen. De faller snart av. Fosteret beveger seg så mye det kan, og det kan se rart ut når magen din hopper opp og ned når fosteret hikker.

Hos guttene er som regel testiklene på plass i pungen, men er de ikke det, er det ikke noe stort problem. Det vil rette seg av seg selv innen kort tid.

Hormonnivået til mor har innvirkning på fosteret også, og både nyfødte gutter og jenter kan ha hovne bryster og kjønnsorganer. Noen ganger kommer det også såkalt heksemelk ut av brystene.


TIL MOR

Gave fra morkaken.

Dette flotte organet, morkaken, sørger ikke bare for næring til barnet ditt. Den gir henne også en liten avskjedspresang i form av livsviktige antistoffer nå de siste månedene.

Antistoffer er stoffer som bekjemper sykdommer. De sykdommene du selv har hatt, som for eksempel vannkopper, meslinger og influensa, er du immun mot fordi du har produsert antistoffer mot dem. Antistoffene som du har produsert går over fra ditt blod til morkaken, og overføres på den måten til barnet ditt.

Noen av stoffene kan også komme direkte over i fostervannet, og drikkes av barnet. Alt er til beste for barnet. Denne beskyttelsen er god, men ikke perfekt, og den vil vare i omtrent 6 mnd. Morkaken har også et ord med i laget når tiden for fødsel fastsettes. Som du ser, henger alt fint sammen.

Jeg håper du stoler på kroppen din! Husk at den ikke vil svikte deg. Forskning viser at det beste og minst risikofylte for deg er å komme i fødsel på naturlig vis. La derfor kroppen din bruke den tiden den trenger. Du har ventet i 9 måneder. Pøv å belage deg på at det kan gå enda en uke, eller tre.

Hvordan vil du samle krefter til den store dagen? Det kan være fornuftig å gjøre bevisste valg. Det er mange som har erfart at de timene de sløvet foran en dårlig nattkino, heller burde vært brukt til å sove. Høres det kjedelig ut? Riene starter ofte på natten. Hvilken natt vet ingen. Har du sovet dårlig en natt, kan det være lurt å ta en liten hvil i løpet av neste dag. Du har ingen garanti for hvordan neste natt vil bli. Akkurat slik, "uten kontroll", blir livet med et lite barn - i mange år fremover.


TIL FAR: Barnesikring

Du tror kanskje at alle former for barnesikring er noe du ikke trenger å tenke på før etter at barnet er født, men det er ikke tilfelle. Allerede hjem fra barselavdelingen skal barnet sikres i bil, og i hjemmet finnes en rekke ulykkesfeller som barnet kommer til å utforske før du vet ordet av det. Stikkontakter, bordkanter, komfyr og trapper er vanlige sikkerhetsfeller som i verste fall kan komme til å skade barnet ditt. Det finnes ingen unnskyldning for å ikke hindre at det skjer.

Først og fremst bør du tenke på bilen. Det viktigste er et solid, sikkert og godt barnesete, og det er ikke likegyldig hvilket sete du kjøper. Faktum er at det heller ikke er likegyldig hvilken vei barnet sitter. Et barn bør sitte bakovervendt i bilen helt til han eller hun er fire år. Forskning viser at muligheten for at barnet skal komme uskadd fra en trafikkulykke i bil er langt større dersom barnet sitter bakovervendt og setet er solid og godt sikret. Det koster kanskje noen kroner mer, men en billigere livsforsikring vil du aldri få for barnet ditt.

De fleste vet at det er i hjemmet de fleste ulykkene skjer. Barn er ikke noe unntak. Da kan det være like greit å sikre ulykkespunktene først som sist. Spisse bordkanter, varme plater og ovner, stikkontakter, elektriske apparater, hyller som kan velte, vinduer som enkelt kan åpnes, og trapper som man kan falle ned, er alle potensielle ulykkessteder. Det er bare å ta dem for seg en etter en og sørge for at det meste er sikret og klart før barnet er på plass i hjemmet.

mage uke 39

Kategori:Gravid    Dato:23.jul.2009   Kl:22:50    Ingen kommentarer

...

Jeg er ikke akkurat den som blogger mest.. Hehe! Men grunnen til det er vel fordi det ikke skjer stort i min hverdag for tiden.. Er så og si bare hjemme, sitter foran tv'n eller pc'n og gjør i grunn minst mulig.. Hehe! Merker at kroppen ikke er like medgjørlig lenger, så det er mest behagelig å ligge mer eller mindre rett ut på sofaen i kosebukser..

Det hjelper heller ikke at jeg har vært utrolig kvalm i det siste, og plutselig må prate litt i den store hvite telefonen..

Hadde vært skikkelig deilig å dratt ut og handla masse, har lyst på så utrolig mye stæsj!! Men jeg føler ikke for å dra ut alene nå, er 9 dager igjen til termin, og den lille kan komme når som helst.. Har liksom ikke lyst til å være alene ute blant masse fremmede mennesker og brått så bestemmer den lille seg for å komme.. Ikke akkurat min drømmesituasjon.. Ikke har jeg mulighet til å kjøpe alle (les: noen av ) tinga jeg vil ha heller, fikk penger for noen dager siden, og etter at alle regningene var betalt, så er det igjen mindre enn det jeg pleier å handle mat for i løpet av en måned.. :o( Det er kjipt!! Det bør kanskje legges til at jeg pleier å bruke en god del penger på mat, men det skjer ikke denne mnd..
Hadde håpet at jeg kanskje kunne fått råd til å kjøpe nytt gulv til den ene stua vår, også kalt biljardrommet, denne mnd, men det kan jeg bare drømme om.. Hehe! Prioriteringer vettu!! Hehe!

Men skal i grunn ikke klage, vi har alt vi trenger og mer til!! :o)

<3 Og i dag har min kjære Roald og jeg vært gift i 2 mnd!! <3 Er litt rart å tenke på at jeg er gift og skal bli mamma før jeg fyller 24 år.. Hadde noen fortalt meg det for ett par år siden, så hadde jeg neppe trodd dem.. Hehe! Men jeg trives veldig godt der jeg er i livet nå!! :o) Jeg har vært heldig som har funnet en så snill og god mann!! :o)
Kategori:Blogg    Dato:23.jul.2009   Kl:16:37    2 kommentarer

"Nerdedag"

I dag har June Mariann, Rita, Rozemarijn og jeg vært hos Rita og hatt en såkalt "nerdedag"!! Haha! Så nå har jeg fått meg en header!! :o) Siden jeg er helt grønn når det gjelder det meste som har med pc og gjøre, så måtte jeg ha litt hjelp.. Tusen takk!! :o)
Kategori:Blogg    Dato:19.jul.2009   Kl:17:52    Én kommentar

I dag..

Jeg er ganske rastløs om dagen, klarer liksom ikke å sitte i ro.. Så i dag bestemte jeg meg for å rydde i matskapet, av alle mulige ting.. Først måtte alt ut av skapet og det som hadde gått ut på dato måtte sorteres ut før jeg kunne sette ting på plass igjen..

020 2022

Det må vel kanskje legges til at ting kommer sjeldent tilbake på den samme plassen som før.. Stakkars mannen min, nå hadde han endelig blitt vant til hvor ting stod hen, og så fucker jeg opp igjen!! Hehe! Men tror det går greit, så lenge jeg lar Nugatti'n hans stå på samme plass som alltid!! :o)

Forresten, det pleier å stå et bord der alle matvarene ligger og et kjøleskap i høyre hjørne, men vi har lagt nytt gulv de siste dagene, så ting har ikke kommet på plass ennå.. :o)
_____________________________________________________________

Jeg kan kanskje slenge med et bilde av Romerikes Blad for noen dager siden..
Det er ikke hver dag det er bilde av oss i avisa.. Også det store bildet da!! :o)

004 2

Kategori:Blogg    Dato:16.jul.2009   Kl:23:13    5 kommentarer

Uke 38

Fra 38 uker og 0 dager til 38 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 3200 g
CRL: 34 cm
Full lengde: 48 cm


OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 36 uker gammelt. Håndgrepet blir fastere, og fosteret reagerer tydeligere på lys og lyd. Kroppen er rund og lubben. I tarmen finnes det nå en betydelig mengde mekonium, også kalt barnebek, som vil utgjøre barnets første avføring og fylle den første bleien kort tid etter fødselen.

Hodet ligger som regel ned og er gjerne festet i bekkenet. Det er så trangt i livmoren nå at armer og bein er trukket nært opp til kroppen.

Skjelettet blir stadig hardere, men ikke alle beina i kroppen vil være solide ved fødselen. I hodeskallen er det små åpninger for at hodet skal kunne tilpasse seg fødselskanalen. Hodet kan kanskje se litt merkelig ut like etter fødselen, men vil få tilbake sin vanlige, avrundede form etter kort tid.


TIL MOR

La ikke termindatoen trollbinde deg!

Du har sikkert hørt uttrykket: "Pluss minus 14 dager." Det brukes ofte når det snakkes om når man kan forvente at fødselen starter. Pluss minus 14 dager i forhold til termindato vil si at det meste kan skje mellom uke 38-42. Det kan med andre ord være en hel måned igjen å vente!

Hvis du kan klare det, sparer du mye verdifull energi på å ikke la termindatoen være den som skal fortelle deg når din fødsel vil starte. Du har antageligvis oppdaget at det er lite du har kontroll over i svangerskapet. Akkurat slik er det nå også. Det er ingen sammenheng mellom hvor mye du venter og hvor nær termindato du føder.


TIL FAR: Praktisk fødselsforberedelse

Svært mange sykehus tilbyr en omvisning på fødeavdelingen i forkant av fødselen. Bruk den anledningen til å bli kjent, både med personalet, omgivelsene, rutinene og ikke minst til å få informasjon om hva som venter både deg og partneren din under en fødsel. Da vil du også få vite mer om hvordan sykehuset legger forholdene til rette for partneren din og deg etter fødselen. Enkelte sykehus kan tilby familierom eller pasienthotell, mens andre kun har rom forbeholdt mor.

Så langt ut i svangerskapet kan fødselen egentlig skje når som helst, og den drar ofte i gang når man minst forventer det. Derfor bør du unngå lange reiser og alkohol, og bør i det hele tatt være tilgjengelig og i stand til å komme hjem og kjøre til fødeavdelingen på kort varsel.

Sannsynligvis har partneren din allerede pakket sin bag eller lille koffert for lenge siden. Det kan være lurt at du gjør det samme og gjør klart både tøyskift og toalettartikler dersom fødselen skulle dra ut i tid.

Du bør ha telefonnummeret til sykehuset klart, og vite hvor lang tid det tar til sykehuset og hvor du skal parkere. Videre bør du ha en oversikt over hva som møter deg.

Et lite tips: Har du tenkt å forevige fødselen og den nyfødte ved å ta bilder eller filme, så sørg for at filmen ligger klar og at batteriet er oppladet. Det er ikke sikkert du rekker det på sykehuset.

mage uke 38 2

Kategori:Gravid    Dato:16.jul.2009   Kl:22:35    Ingen kommentarer

Lørdag :o)

Møtte jentene på lørdag, vi hadde bestemt oss for kino! :o) Vi så denne:

ghostsofgirlfriendspast

Den hadde fått terningkast én, men jeg syns ikke den var så fryktelig dårlig..

Etter filmen dro vi på Klimt for å ta en kakao, og der ble vi sittende en stund og skravle..

cafcaf 2
                          caf 3

Etterpå dro vi hjem til June Mariann, som har tre små hunder å passe på for tiden.. Tre nydelige hunder, vel og merke!! :o)

Happy, Teddy og lille Frost

l1030091l1030081

Takk for en hyggelig kveld, jenter!! Er så utrolig glad for at jeg har dere!! :o)
Kategori:Blogg    Dato:13.jul.2009   Kl:15:11    Ingen kommentarer

Uke 37

Fra 37 uker og 0 dager til 37 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2990 g
CRL: 33 cm
Full lengde: 46 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 35 uker gammelt. Nå gjøres bare finpussen mens fosteret fortsetter å legge på seg, og fosteret er snart klart til å bli født. Barnet vil ikke regnes som prematurt (for tidlig) om det fødes etter inngangen av denne uken. De siste ukene vokser fosteret saktere, men gutter vokser vanligvis fortere enn jenter.

Laget av vernix er i ferd med å forsvinne, men noe vil sannsynligvis være til stede og kan faktisk hjelpe under fødselen. Det oljete kremlaget kan gjøre det enklere for fosteret å passere gjennom fødselskanalen.


TIL MOR

Bruk mulighetene!

Endelig fri til å bruke dagene som du selv ønsker. Det trenger du. Noen er imidlertid litt redde for at dagene skal bli lange og ventetiden dermed enda lengre. Selvfølgelig kan det skje. De aller fleste opplever derimot disse ukene som svært verdifulle, og nødvendige. Roen senker seg, kroppen får den variasjonen og hvilen den trenger. Hodet kan fylles med helt andre ting enn jobb. Kvinner forteller om hvordan de nesten ikke klarer å tenke på annet enn det som et helt nødvendig ledd i forberedelsen. Ukene er dine - så gjør det du vil! Mange er slitne og trenger rett og slett hvile.

Føler du deg uvel, kvalm og svimmel ved å ligger flatt på ryggen er dette normalt. Den tunge livmoren trykker på en stor blodåre og gjør at blodet strømmer langsommere tilbake til hjertet ditt.

På denne tiden motiveres de fleste kvinner til å avslutte svangerskapet. Noen fordi de får en del plager,andre fordi både de og kroppene deres lengter etter å bli som før. Er ikke det viselig det hele? De som for noen måneder siden trivdes så godt med "mageputen" og hadde ønske om å fortsette i evig tid, føler nå plutselig et behov for å avslutte. Og de som ikke ville eller våget å tenke helt frem til fødselen, endrer ofte innstilling på denne tiden.

Ta deg god tid til en prat med barnet ditt mens h*n er våken. Det går godt an å fortelle barnet om hvilke tanker du har for fødselen. Dere er et viktig team, sammen er dere nærmest uslåelige!


TIL FAR: Forberedelse til fødselen

Du bør forberede deg til fødselen både mentalt og fysisk. Mentalt i den forstand at du vet hva du går til, hva som skal skje, og hva din rolle vil være. Fysisk ved at du legger forholdene til rette for at ting kan skje raskt, og at du dermed både er tilgjengelig og i stand til å kunne bistå på best mulig måte.

Det er ikke lett å forberede seg mentalt til en fødsel. Det aller viktigste er at du er godt informert på forhånd, og at du har kunnskaper om de ulike stadiene i fødselen. Dersom du ikke har det, vil du kunne føle deg ganske så hjelpeløs. Med andre ord bør du vite hva det innebærer at vannet går, at riene er i gang, hvilke hjelpemidler som finnes, hvilke rier som gjør hva, og hvordan du skal hjelpe.

For svært mange kvinner representerer mannens tilstedeværelse under fødselen først og fremst en trygghet. Det er det du bør være. Da hjelper det lite om du ser ut som et spørsmålstegn underveis.

Det som er vanskelig er å vite på forhånd hvordan du selv vil reagere på å oppleve at kjæresten din har det vondt. Det er lett å fortvile og føle seg maktesløs dersom timene går, men for den som skal utholde smertene, vil det bety enormt mye at du klarer å holde motet og motivasjonen oppe.

Noen menn reagerer på å se blod, og er du en av dem, bør du opplyse om dette på forhånd. Jordmødre og fødselshjelpere har sett det meste, og det er bedre at de blir orientert på forhånd enn plutselig å måtte ta hånd om deg også under fødselen.

mage uke 37 8

Kategori:Gravid    Dato:09.jul.2009   Kl:22:21    Én kommentar

En tur til Sarpsborg..

I går, når jeg våknet, så bestemte jeg meg for å ta en tur til Sarpsborg.. Det begynte bra, dusja litt kjapt, spiste frokost, skrev melding til bestevenninna mi for å høre om vi skulle finne på noe senere, og så sklei det ut vettu.. Venninna mi ringte, og dermed ble vi pratende i ca 30 min, og da ble jeg "forsinka".. Hadde ikke noe skjema egentlig, men hadde i utgangspunktet et lite håp om å være i Sarp sånn ca da jeg dro hjemmefra.. Hehe! Og siden jeg kjører til Sarp i ny og ne, så tenkte jeg at det hadde vært praktisk å skaffe seg en autopass-brikke, og dermed kjørte jeg innom den ene Esso'n på Jessheim, men der hadde de ikke autopass, så jeg fikk beskjed om å kjøre til Esso på den andre siden av E6, og der hadde de heldigvis denne lille brikka! Så da var det å fylle ut skjemaet, betale depositumet, få brikka og så kjøre avgårde!!

Mamma og jeg tok en tur til Sverige, dro til Nordby og der hadde det skjedd MYE siden sist jeg var der!! Fikk nesten litt sjokk når jeg så den nye parkeringa som var der, den var SVÆR!! Hehe! Vi hadde tenkt å ta en liten "harrytur", men det endte med at vi gikk rundt i flere timer og titta på babyklær og diverse.. Vi er håpløse altså.. Hehe! Men vi fikk handla litt da! :o)

Etterpå tok jeg en snartur innom broren min og henta en pakke med gulv som jeg egentlig skulle henta for mange mnd siden, tror han ble glad for å endelig bli kvitt den.. Hehe!

Deretter var det å besøke en barndomsvenninne som er ca 5 1/2 mnd på vei, og har en mikroskopisk mage!! Ho brøt ut i latter når ho så meg komme "væggende" inn porten med svær mage, mine "søte, små sko" og tømmerstokkbein!! Hehe! Ho har noe å glede seg til!! Hehe! Så der ble vi sittende og skravle en stund om graviditet og babyer før jeg dro videre for å hilse på bestevenninna mi.. Ho ble vel litt sjokkert over å se meg, klokka hadde da rukket å blitt rundt 24.. Jeg hadde sagt at jeg satset på å kjøre hjemover ca kl 22, men alle som kjenner meg vet at jeg er kronisk forsinka, så det funka ikke.. Hehe! Først rundt klokka 2 på natten fikk jeg endelig satt meg i bilen og kjørt hjemover.. Og det var vel nesten heldig for meg at det var omkjøringer på veien oppover, trøtt som jeg var!! Satt og "klaska" meg selv i trynet, hadde musikken på full guffe og vinduene åpne!! Var ganske så glad når jeg kjørte inn på gårdsplassen vår, jeg hadde kommet meg hjem!! :o) Og klokka var "bare" 03.30..

Men jeg hadde en kjempekoselig dag!! :o)
Kategori:Blogg    Dato:09.jul.2009   Kl:21:07    Ingen kommentarer

Siden sist..

Var på Ikea sammen med Sabrina på onsdag, og da kjøpte jeg bl.a stellebord til "Kula" og sofa til Buster..

028 

Vanligvis pleier jeg å pakke ut alt og gjerne begynne å skru sammen ting med én gang jeg kommer hjem, men kom ikke hjem før rundt midnatt, så da valgte jeg å drøye utpakkinga litt..
På torsdag formiddag var det å pakke bagen og klargjøre seg for tur, og på ettermiddagen dro vi avgårde til Höljes i Sverige, var rallycross der i helga.. Må innrømme at jeg ikke er helt i stand til å gå fram og tilbake og stå og se på billøp for tiden, det er litt tungt, men så lenge jeg tar det med ro, så går det greit.. 
Kom hjem sent på søndag kveld, og da var det rett i dusjen og så i seng!

Så først i går fikk jeg mulighet til å pakke ut Ikea-stæsjet og skru sammen ting.. Jeg elsker flatpakker, syns det er morsomt å skru sammen ting, men det var ikke så veldig lett når man er høygravid og har hovne og stive bein.. Min kjære mann satt i sofaen og humret litt for seg selv der jeg satt på gulvet og "fanget" meg selv inne i stellebordet.. Hehe! (Det må vel sies at jeg skulle klare det selv). Han gikk rolig avgårde og henta kameraet mitt, kom tilbake og sa til meg at "dette måtte være bloggmat!" Og her ser dere hvordan jeg sitter og prøver å få sammen stellebordet, som jeg må si var lite samarbeidsvillig!!

001 2002 2

Jeg må enten sitte på rumpa eller stå oppreist, klarer ikke å sitte på huk pga vann i beina.. Prøvde først å stå, men beina på stellebordet bare klappa seg sammen, så jeg ga opp å stå, og endte opp med å sette meg OPPÅ stellebordet (som dere ser), for det var jo kjempelurt!! Haha! Men jeg fikk det sammen til slutt!! :o)

005

Og så var det sofaen til Buster da!! :o) Ble kjempeglad når jeg fant den, for trodde den hadde gått ut av produksjon! :o)

007008

Det er et godt tegn at katta ligger i den nye sofaen sin, kanskje den faktisk blir brukt!! :o)


Kategori:Blogg    Dato:07.jul.2009   Kl:19:22    4 kommentarer

36 uker!! :o)

Fra 36 uker og 0 dager til 36 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2790 g
CRL: 32 cm
Full lengde: 44 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 34 uker gammelt. Morkaken som lenge var tyngre enn fosteret, veier nå en sjettedel av fosterets vekt.

Fordøyelses- og tarmsystemet er fremdeles relativt umodent, og vil ikke være helt modent før barnet er tre til fire år gammelt. Nå utgjør fettlaget omtrent 15 prosent av fosterets vekt, og vil gjøre det lettere å regulere kroppstemperaturen etter fødselen. Huden ser lyserosa ut til tross for fettlaget. Årsaken er at blodårene ligger så nær hudoverflaten. Hudfolder rundt blant annet knær, håndledd og nakke utvikles.


TIL MOR

Nedtelling!

Den fantastiske reisen avslutter snart sin første etappe. Hvordan er det med dere? Oppleves det fortsatt som å seile under fjerne himmelstrøk, eller har dere blitt mer fortrolige med farvannet dere ferdes i? Kysten må nødvendigvis oppleves forskjellig siden dere er to (tre) mennesker, av motsatt kjønn og med forskjellig utgangspunkt.

Men hvorfor ikke sette av tid til å bli beriket med hverandres opplevelse? Det er ennå tid til det. Ved å sette ord på tanker og følelser får man samtidig bearbeidet dem. Det kan representere en trygghet for dere å vite at begge er opptatt av noen av de samme tingene. Samtidig kan det å få ta del i partnerens verden gi nye perspektiver på ens egen tilværelse. Et unikt utgangspunkt for å finne ut hvor dere står, og hvordan dere skal gå videre i denne viktige forberedelsesprosessen. Er det vanskelig å snakke om tingene, går det jo også an å skrive til hverandre, enten i brevform eller ved å legge igjen tankene på PC?en.

Kjenner du anfall av fordøyelsesbesvær og verking under ribbeinsbuen har du forklaringen her: Dette er tiden da livmoren er på sitt høyeste punkt, ofte helt oppunder brystspissen. Barnets og livmorens vekst presser brystkassen oppover og de nederste ribbeina trykkes utover. Trøst deg med at barnets hode når som helst kan gå ned i bekkenet ditt, og dette vil gi deg bedre pusteplass. Dessverre er det ofte slik at dette i stedet gir økt press på urinblæren, og du kan føle trang til å late vannet ofte, - plagsomt ofte, synes noen. Det kan vel være godt å tenke på at du snart vil få hele "mageregionen" for deg selv! Tror du meg hvis jeg sier at du vil savne sparkene?


TIL FAR: Rastløsheten

Muligheten for at din sønn eller datter fødes på termindatoen, er like liten som å kunne forutse når fødselen vil starte. Barnet kommer når det kommer, og skulle det gå for lang tid over termindato, vil fødselen bli satt i gang.

Ventetiden kan bli lang nok. Mot slutten av svangerskapet er det flere enn meg som har opplevd rastløshet, men det er ingen grunn til å være utålmodig. Svært mange småbarnsforeldre angrer i ettertid på at de ikke brukte ventetiden mer fornuftig og da spesielt de siste ukene før termin.

Fødselen i seg selv er en stor fysisk påkjenning for partneren din. Men også psykisk kan tiden under og like etter en fødsel være slitsom. Vel hjemme fra fødeavdelingen blir livet aldri det samme. De siste ukene før fødselen er den siste tiden dere har på svært lenge til både å slappe av, sove ut og forberede dere i ro og mak på det som skal komme.

Gjør helt andre ting enn å bare forberede fødselen. Gå på kino eller ta en tur ut, oppsøk venner og familie. Vær sammen, gled dere og nyt livet. Det er stort sett den eneste måten å kvitte seg med rastløsheten på.

Forutsetningen er at dere nå er ferdige med de praktiske tingene og slipper å bruke de siste dagene til heseblesende å ordne alt det som skal eller burde være i orden. Det finnes nok av fedre som bruker de siste ukene til å male, snekre, gjøre innkjøp, installere, rydde og vaske, samt å få unnagjort ting på jobben i forkant av fødsel og permisjon. Resultatet er at man stresser og er mer sliten enn noen gang tidligere når barnet endelig fødes.

mage uke 36

Var på kontroll hos jordmor i går, og fikk vite at hodet har festa seg, så da er det bare å vente!! :o)

Kategori:Gravid    Dato:02.jul.2009   Kl:15:36    Ingen kommentarer

Litt treg..

For en uke siden møttes June Mariann (med Frost), Sabrina (med Tessie og Nemi) og jeg (med "Kula") under ett stort tre i Lillestrøm et sted.. J.M. hadde kjøpt med jordbær, så vi satt der og prata og koste oss!! :o) Var kjempekoselig!! :o)

001014
006011

Kan jo ikke glemme han gale mannen som var ute og løp (!!) i varmen!! Vi var litt redde for at han skulle falle dø om der
han stod bøyd og hosta og peste.. Vi holdt på og le oss ihjel når han begynte å tøye ut ved hjelp av den lystestolpen der!! Har sjeldent sett noe så latterlig!! Haha! Men det var jo hyggelig av han å gi oss noe å le av da! :o)
 
017

Etterpå dro vi hjem til Sabrina og spiste pizza!! :o) Var en kjempekoselig kveld!! :o)

Glad i dere, jentene!! :o)
Kategori:Blogg    Dato:02.jul.2009   Kl:15:23    Én kommentar
hits